Gerekli iplik miktarı nasıl hesaplanır? 05356519107
İplik alırken kendimize sorduğumuz ilk soru şudur: “Ne kadar sürer? Ve böylece yeterli ve böylece gereksiz kalmayacak mı? “
Halihazırda bir iplik veya en azından aynı görüntüye sahip benzer bir iplik varsa, ampirik olarak yeterli olup olmayacağını belirleyin. Zaman kaybediyoruz ama yine de numuneyi örüyoruz, yıkıyoruz, kurutuyoruz, buharla ve saymaya başlıyoruz.
Gerekli iplik ağırlığını belirlemek daha kolaydır. Bunun için:
1. numunenin ağırlığını belirleyin (mutfak terazisi kullanabilirsiniz)
2. numunenin alanını belirleyin (S = a * b dikdörtgeni için unutmayın)
3. Bitmiş ürünün alanını belirleyin, bunun için sahip olmanız veya desenini çizmeniz gerekir (ürünün alanını basit şekillere bölerek hesaplamak, alanlarını ayrı ayrı hesaplamak ve sonra bunları özetlemek daha kolaydır)
4. Formülü kullanıyoruz:
İplik ağırlığı = (ürün alanı * numune ağırlığı) / numune alanı
Diğer tarafa gidebilir ve gerekli iplik görüntülerini hesaplayabilirsiniz. Sonra formülü kullanıyoruz:
Gerekli iplik uzunluğu = (ürün alanı * numune iplik uzunluğu) / numune alanı
Numuneye ne kadar iplik harcandığını belirlemek için örmeden önce ipliğin üzerine 1 metrelik artışlarla işaretleme yapmak gerekir.
Şimdi böyle bir iplik yoksa ne yapacağımızı bulmaya çalışalım. Burası bir masanın işe yaradığı yerdir.
Tabloyu anlamanın en kolay, örnek olarak belirli bir ipliği kullanmaktır. Maxi 4600 merinos ipliğini alın. Bu ipliğin yarda değeri 460m / 100g’dir. O zaman 400-550 m / 100g iplik uzunluğuna sahip bir hatta ihtiyacımız var. S beden bir süveter örmek istersem yaklaşık 1800 m ipliğe ihtiyacım var.
Gram cinsinden ne kadar? Metre sayısını görüntüye böleriz. 1800/460 = 3.91. Çekim m / 100g olarak gösterildiğinden, elde edilen sayının 100 ile çarpılması gerekir. Ve yaklaşık 400g iplik elde ederiz.
İnce ipliği seçersek. Örneğin, 1500 m / 100g görüntüye sahip. O zaman ne yapmalı, çünkü tabloda böyle bir değer yok mu? Başlamak için, büyük olasılıkla 1 iplikte böyle bir iplikten bir süveter örmeyeceksiniz. Sizi kesinlikle ısıtmayacak çok hafif bir örümcek ağı süveter olmayacaksa, o zaman 100g alın yeter.
Aksi takdirde, önce süveterinizin kaç iplik olacağına karar vermeniz gerekir. Örneğin, çok hafif bir süveter olan 2 iplik alalım. Çekimi yeniden hesaplar. Bunu yapmak için, ipliği iplik ilavelerinin sayısına bölün. 1500/2 = 750 m / 100 gr.
Tabloda yeni bir görüntü içeren bir çizgi arıyoruz, bizim durumumuzda ilk satır 550-800 m / 100g. Buna göre, S beden bir süveter için 2200 m ipliğe ihtiyaç duyulacaktır.
Kaç gram olduğu nasıl belirlenir? Tabloya göre gerekli sayaç sayısı, hesaplanan iplik görüntülerine bölünür ve 100 ile çarpılır. (2200/750) * 100 = 293g, yani yaklaşık 300g.
Tablodaki ilmek sayısı 10 cm olan ilk sütun neden? Zaten bir ipliğe sahipseniz ve bir desen ördüğünüzde işe yarayacaktır. Sonuçta, iplik tüketimi doğrudan örgü yoğunluğuna bağlıdır. Viskoz ne kadar yoğunsa, o kadar fazla ipliğe ihtiyaç duyulur. Yani Maxi 4600 ipliğimden aldığım örnekte 10 cm’lik 27 ilmek var Tablo 25-32 ilmeklerin 10 cm’lik değerlerini gösteriyor Bu yüzden S süveter bedeninde hesapladığım 400 gr iplik yeterli olmalı. İlmek sayısı 32’den fazla olsaydı, daha fazla ipliğe ihtiyaç duyulurdu.
Bir iplik satın alanlar aldıktan sonra yine de numune örmenin neden bu kadar gerekli olduğunu açıklayacağım. Tuvalin yoğunluğundan zaten bahsetmiştik. Boyut nasıl? Süveterin ne kadar olacak? Ve kolların uzunluğu? Süveterin tasması olacak mı? Uzun boylu? Ve desen? Dışbükey desenlerde yaklaşık% 10-20 daha fazla iplik döşemek gerekir. Ajur ise, daha az ipliğe ihtiyaç duyulacaktır. O kadar çok faktör var ki, bir tablo her şeyi hesaba katamaz.
Tecrübeli bir örücüyseniz, o zaman kabaca ne kadar ipliğe ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuzdur. Yeni başlıyorsanız, o zaman çok basitleştirilmiş bir masa daha vereceğim, böylece iplik alırken başlayacak bir şeyler var.
Pamuk İplik Alımı Yapanlar.
Pamuklu kumaşların yapıldığı pamuk ipliği pamuk fabrikasından elde edilmektedir. Dünya pamuk ürünleri üretiminin büyümesi, pamuk yetiştiriciliği için ayrılan bölgelerin genişlemesine katkıda bulunmaktadır. Tüm dünyada doğallığı ve güvenliğiyle ödüllendirilen beyaz ve kabarık pamuğun geleneksel pamuk yetiştirme bölgelerini ekolojik felaket bölgelerine dönüştürdüğünü çok az insan biliyor.
Pamuk, olumlu bir şekilde büyümesi için uzun süre yüksek sıcaklık ve orta derecede nem gerektiren çok termofilik bir üründür. Bu nedenle pamuk yetiştiriciliğinin ana alanları gezegenimizin kuru ve sıcak bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Pamuğa ayrılan tarım arazisinin dünya liderleri TÜRKİYE Hindistan, ABD, Çin, Pakistan, Özbekistan ve Brezilya’dır. Pamuk da bazı Afrika ülkelerinde yetiştirilmektedir.
Pamuk, çevresel etki açısından en olumsuz mahsullerden biri olarak kabul edilmektedir. Uzmanlar pamuğa ciddi şekilde zarar verebilecek 6 tür böcek zararlısı tespit ediyor. Bunun olmasını önlemek için pamuk düzenli olarak böcek ilacı ile muamele edilir. Ayrıca toprağa tonlarca her bisit ve mantar ilacı girdiği için yabani otlar ve çeşitli hastalıklar kontrol altına alınmaktadır. Pamuğun hala yetiştirildiği ve elle toplandığı yoksul ülkelerde kimyasal zehirlenme her yıl binlerce insanı etkiliyor.
Pamuk yetiştirilen bölgelerin karşı karşıya olduğu ikinci sorun, su kaynaklarının tükenmesidir. Pamuk kuraklığa dayanıklı bir ürün olmasına rağmen susuz tamamen büyüyemez. Bu nedenle pamuk yetiştiriciliğinin kurak bölgelerinde tarlaların su
DİP BOBİN İP ALIMI YAPANLAR