Kot Kumaş Alıcıları Parti Kot 05356519107
Aşınma, kot pantolonlarda, kumaşın çok giyildiği yıkık bir alanı gösteren terimdir. Bu nedenle “aşınma”, kumaş yüzeyini kazıyarak veya çapakları temizleyerek kotun canlı görünmesini sağlamak için kullanılan manuel üretim sürecinin sonucudur. Aşındırıcı etki, pomza taşı veya plastik toplar gibi farklı malzemeler kullanan ve önceden yıkanmış ve “yıpranmış” görünümlü kot pantolonların üretiminde kullanılan modern yıkama tekniklerini takip ederek elde edilir.
YÜKSEKLİK
Bir kumaşın yüksekliği, yapılış şekli ile yakından ilişkilidir. Örneğin kenarlı denim kumaş, mekik dokuma tezgahları ile üretilir ve yaklaşık 70 santimetre yüksekliğe sahiptir. T400 gibi modern endüstriyel makineler kullanılarak üretilen modern denim kumaşlar, daha uzun boyludur ve 120 ila 200 santimetre arasındadır ve kot yaparken kumaştan büyük tasarruf sağlar.
ANTİ-FİT
Anti-fit, parti kot kasıklarının düz bir çizgide kesilmesinin belirli bir yolunu ifade eder. Birçoğunun inandığının aksine, terimin anlamının kotun küçülmesiyle ilgisi yoktur. “Anti-fit” kesim kotlar vücudun şeklini takip etmez ve ergonomik olmamasına rağmen çok rahattır.
ANTİ-BÜKÜM
“Anti-büküm” işlemi, suyla temas ettikten sonra, denimin diyagonal dimi yönünde bükülme eğilimini düzeltmek için tasarlanmış kotun bitirme işlemlerinden biridir. Bu fenomen özellikle kenar kotuyla yapılan “eski” kotlarda görülür. “Bükülmeyi önleme” işlemi, kotun sanforizasyonundan
OTANTİK parti kot
“klasik” inşaat tekniklerini yansıtan belirli kot tiplerinin üretimini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. “Özgün” sıfat hem kumaşın niteliklerine hem de endüstriyel çamaşırlardan kot üretimi için kullanılan modern yıkama tekniklerine atıfta bulunabilir. Otantiklik özellikleri arasında, denim kanvasın yapımı ve kumaşın üretimi için kullanılan boyama yöntemleri göze çarpmaktadır.
Vintage kıyafet koleksiyoncuları arasında ünlü olan İngilizce terimi kot pantolonları ve denim kumaştan yapılmış diğer giysileri 1971 yılından önce gösterir. Denim ceketler ve büyük E kotları ” “kırmızı bayrak, cebin yan tarafına dikilmiş, üzerinde beyaz bir küçük E harfi olan bir pamuk sekmesi. Bu giysiler, çok nadir olmakla birlikte, ” denim” devresinde aranır ve genellikle çok yüksek fiyatlara ulaşır.
SİYAH KOT
Siyah-siyah kumaş, doğuda eski tekstil geleneklerine göre Japonya’da üretilen belirli bir denim türüdür. Değerli kotun ana özelliği, hem atkı hem de çözgünün (normalde doğal renkte bırakılır) silinmez mürekkeple elde edilen bir boya banyosuna batırılmış olmasıdır.
MAVİ KOT
Mavi kot pantolon, tipik mavi renklerinden dolayı kot pantolonlara verilen addır. Kotların tarihi, İtalya’da, rıhtım işçilerinin ve denizcilerin üniformalarını, işlerini veya askerlerini yaptıkları karakteristik mavi rengini veren sağlam bir indigo boyalı pamuklu kumaşla. Uluslar arası pazarlara ulaşmak için başlayan parti kot üretilen bu kumaş, ‘mavisi’ veya ‘mavi de Genes’ olarak biliniyordu. İngilizceye adaptasyon, bugün olduğu gibi ‘mavi kot pantolon’ oldu.
DONUT DÜĞMESİ
Çörek düğmelerinin ortasında, çörek şeklini hatırlatan bir delik vardır. Çörek düğmeleri iki ayrı parçadan oluşur: çivi ve kafa. Donut düğmeleri geçmişte ve 1950’lere kadar kot pantolon ve askeri üniforma üretimi için yaygın olarak kullanıldı.
DÜĞMELER
Düğmeler, iki kumaş parçasını bir arada tutan çeşitli şekillerde bağlantı elemanlarıdır. Düğmeler genellikle yuvarlaktır, ancak kare olabilir veya farklı şekillere sahip olabilirler. Düğmenin çapı kullanımına bağlıdır. Düğmeler normal veya bastırabilir. Normal düğmeler, “ilik” adı verilen deliklerin içine yerleştirilir. Bununla birlikte, çıtçıtlar iki bölümden oluşur: düğmenin kafasının yerleştirildiği kumaşa tutturulmuş kısa bir çivi. Düğmeler, hayvan kemiği, ahşap veya plastik gibi hem organik hem de sentetik farklı malzemelerden yapılmıştır. Daha genel olarak kot pantolon ve denim giysilerin imalatında yaygın olarak kullanılan çıtçıtlar, bakır, pirinç, alüminyum veya çelik gibi hipoalerjenik metal alaşımlarından yapılır.
ERKEK KOT PANTOLON
Erkek kot pantolon tarzı, kadın pazarı için yapılmış geniş veya büyük pantolon anlamına gelir. Bu kotlar, kadın vücudunun eğrilerini vurgulamaktan kaçınarak erkeksi ve pis bir görüntü vermek için tasarlanmıştır. Adı, bu pantolonları giyen kadınların erkek arkadaşlarının kotlarını ödünç aldıkları gerçeğinden geliyor.
Parti kot. Boyut, daha yumuşak, daha dayanıklı ve kolayca işlenebilir hale getirmek için ipliklerin dokumadan önce batırıldığı yapışkan bir sıvıdır. Bu işleme “boyutlandırma” denir. Bu nedenle boyut, kıvamlaştırıcı görevi görür. İplik kuruduktan sonra balmumları ve diğer yağlı maddelerle yağlanır.
“Haşıllama” terimi, dokumadan önce ipliklere balmumu, nişasta, jelatin, tutkal veya başka herhangi bir koruyucu kaplama ekleme işlemine karşılık gelir. Boyut, pamuğun direncini arttırmaya izin verir ve aynı zamanda dokuma işlemini kolaylaştırır ve daha düzgün bir kumaş elde edilmesini sağlar. Haşıllama için kullanılan malzeme denim kumaşların ağırlığını yaklaşık bir ons arttırır. Tersi işleme, yani pamuğa uygulanan koruyucu kaplamanın çıkarılmasına “haşıl sökme” denir.
KIRIK DİMİ
“Kırık dimi” genellikle iş giysisi üretiminde kullanılan çok dayanıklı ve yumuşak bir kumaştır. Dimi örgü, bir zikzak deseni oluşturmak için her iki çözgü ipliğini kasıtlı olarak tersine çevirir. Bu tür kumaş satın alanlar işleme, geleneksel şekilde elde edilen “dimi” içinde mevcut olan doğal burulma özelliğini azaltır. Kırık dimi, “bacak bükümü” fenomenini tamamen ortadan kaldırma özelliği, diğer bir deyişle kotun alt bacağının ön kısmının içeriye dönüşmesi sayesinde denim kumaşların üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.
YANMA
“Yanma” terimi, kotun yüzeyinde bulunan lifleri ve kirleri küçük bir kontrollü alevle temas ettirerek ortadan kaldırmayı amaçlayan son denim alıştırma işlemini belirtir.
BOĞA DENİM
Boğa denim, tipik 3×1 dimi yapıya sahip ağır bir pamuklu kumaştır. Denim boğa beyaz, doğal. Özel endüstriyel çamaşırhanelerde renkli banyolara tekrar daldırma ile boyanır. Bu yöntem ‘aşırı boyama’ adıyla bilinir. Boğa denim, güçlü ve dayanıklı bir kumaştır ve olağanüstü sonuçlar ile renk alır. Özel yapısı sayesinde boğa denim, tuvalden çok daha yumuşak ve rahattır.
ÇAMAŞIR SUYU
Ağartıcı, denim kumaşları karakterize eden tipik mavi veya siyah rengin solma işleminde yaygın olarak kullanılan bir kimyasaldır. Potasyum permanganat veya sodyum hidroklorür esas olarak taş ağartıcı endüstriyel çamaşır yıkama işlemlerinde kullanıl
İSTANBUL KOT ALICILARI